VOLUNTØRPROGRAM

Gennem AXIS kan du på frivillig basis rejse ud for organisationen til enten Afrika eller Sydamerika. Der er mulighed for ophold af forskellig varighed fra en måned og opefter. Opholdet kan evt. lægges i forbindelse med en ferie.

Vi tilbyder

Som frivillig for AXIS får du mulighed for at opleve en anden kultur indefra ved at indgå i projektet og komme tæt på lokalbefolkningen. Oplevelsen giver en dybere forståelse af verden, som man ikke kan få ved blot at følge med i medierne, da det involverer alle sanserne og følelserne. Der er i øvrigt også gode muligheder for at blive bedre til sprog, da vi på projekterne tilbyder billig undervisning eksempelvis i spansk.

Vi søger

Vi ønsker, at du som frivillig er mindst 20 år, moden, engageret og ansvarlig. Du må gerne have arbejdserfaring indenfor det felt, du skal arbejde frivilligt med, og gerne have rejst i længere tid i et 3. verdensland, men det er ikke noget krav. Vi forventer, at du vil være dig dit ansvar bevidst og handle i overensstemmelse med AXIS’ principper samt med respekt overfor AXIS’ samarbejdsparter og den kultur, du møder.

Sådan gør du

For at komme afsted som volontør skal du starte med at skrive en kort beskrivelse af dig selv og motivere, hvor og hvorfor du gerne vil være volontør hos AXIS. Dette sender du til axis@axisngo.dk. Derudfra finder vi i fællesskab ud af, hvilke af vores projekter, du bedst kan være med til at hjælpe. Dernæst bliver du indkaldt til et informations-/screeningsmøde, hvor du også skal tage en lille engelsk- eller spansktest. Finder vi ud af, at du skal afsted, skal du derefter lave en undervisningsplan (som du får hjælp til), du mødes med tidligere volontører, deltager i en forberedelsesworkshop og holder 1-2 vejledningsmøder med din koordinator. Under dit ophold i udlandet rapporterer du jævnligt hjem til AXIS, og efter endt ophold laver du en evalueringsrapport og deltager i et velkommen-hjem-møde, hvor vi opsummerer dine erfaringer.

Kontakt: For mere information kontakt AXIS på mail: axis@axisngo.dk