PRAKTIKPROGRAM

 

BLIV FRIVILLIG ELLER PRAKTIKANT I PERU 

Drømmer du om praktik i udlandet? Så tag med AXIS til Peru.

I udkanten af Perus hovedstad Lima ligger bydelen Villa El Salvador og den peruvianske organisation CEPROMUP. CEPROMUP arbejder med uddannelse, og organisationen understøtter en sprogskole, som tilbyder engelskundervisning for bydelens unge og voksne. 

Som frivillig eller praktikant for AXIS i Peru underviser du i engelsk og bliver en del af hverdagen på sprogskolen. Det kræver, at du som minimum har haft engelsk i gymnasiet og gerne andre erfaringer med sproget, samt at du har lyst til at planlægge, gennemføre og evaluere engelskundervisning for eleverne på CEROMUP. Skolens engelskniveau spænder fra begynder til et 7. til 10. klasses niveau i en dansk folkeskole.  

Du kan blive underviser på CEPROMUP: 

  • Som frivillig
  • Som praktikant i forbindelse med din praktik på læreruddannelsen

FORVENTNINGER TIL DIG 

AXIS forventer, at du som frivillig underviser eller praktikant er mindst 20 år, moden, engageret og ansvarlig samt er positiv indstillet på at lære om og indgå i en ny kulturel kontekst. Du må gerne have relevant faglig erhvervserfaring, men det er ikke et krav. Vi forventer, at du vil være dig dit ansvar bevidst og handle i overensstemmelse med AXIS’ principper samt med respekt overfor AXIS’ samarbejdspartner og den kultur, du kommer til at indgå i. 

For at gøre drømmen om frivillig eller praktikant i udlandet til en realitet skal du gennem et ansættelsesforløb hos AXIS. Dette består i sin enkelthed af en ansøgning og CV, udtagning til samtale og et forberedelsesforløb. Under forløbet udarbejder du en undervisningsplan, som også er en form for arbejdskontrakt. Du kan få hjælp til at lave denne af praktikkoordinatoren i AXIS. Undervisningsplanen skal godkendes af praktikkoordinatoren og CEPROMUP, en måned inden praktikperioden starter. 

SPANSK 

På CEPROMUP er medarbejderne og eleverne vant til, at de frivillige undervisere eller praktikanter ikke nødvendigvis taler spansk særlig godt. Det vil derfor ikke være et problem for dig, hvis dit spanske ikke er særlig godt eller ikke-eksisterende. Du vil opleve, at det er muligt at kommunikere med kropssprog og gestik, og hos din værtsfamilie bor der en, der kan tale engelsk. 

Ønsker du at lære spansk eller forbedre din spanskkundskaber, tilbyder vores lokale samarbejdspartner spanskundervisning. Én uges spanskundervisning (mandag til fredag, 2 timer om dagen) koster ca. DKK 500*. Hvis du ønsker mere end to timers undervisning dagligt, kan dette arrangeres. Det er oplagt at tage en uges intensiv spanskundervisning, inden du begynder din egen praktik som engelskunderviser. *Der tages forbehold for pris- og kursændringer.  

UNDERVISNINGEN 

Under dit ophold på CEPROMUP underviser du to klasser i fire timer om dagen (svarende til 20 timer om ugen). AXIS’ praktikkoordinator hjælper dig med at forberede dig og din undervisning inden afrejse til Lima, blandt andet ved hjælp af en undervisningsplan. Ud over din undervisning er der rig mulighed for at arrangere og deltage i sociale aktiviteter i fællesskab med de andre lærere på skolen. 

KOST OG LOGI 

Som frivillig eller praktikant bor du under ordnede og sikre forhold hos en lokal værtsfamilie, der er godkendt af AXIS og CEPROMUP. Familien sørger for, at du føler dig tryg og tager gerne med dig rundt i byen, da de prioriterer sikkerhed meget højt. Selvom Villa El Salvador er præget af fattigdom, har landsbyen både folkeskoler, gode transportmuligheder, butikker og internetcafeer. Du skal dog være opmærksom på ikke at gå rundt med værdigenstande, da tyveri forekommer. 

PRAKTISKE OPLYSNINGER 

Som frivillig eller praktikant på CEPROMUP skal du som minimum undervise i én måned, og AXIS anbefaler, at du som maximum er afsted i to måneder. Du står selv for betaling af alle udgifterne ved dit undervisningsophold. Dette indebærer, at du selv dækker rejseomkostninger, forsikringer og vaccinationer. Visum er ikke længere nødvendigt for indrejse i Peru. 

AXIS sørger for, at du får vejledning inden, under og efter din rejse og lover, at du får ekstraordinære og udviklende oplevelser for livet. 

Kost og logi hos din værtsfamilie koster ca. DKK 700* om ugen. Det kan arrangeres, at denne også henter dig i lufthavnen for ca. DKK 200*. *Der tages forbehold for pris- og kursændringer.  

 

Næste skridt  skriv en besked til vores praktikkoordinator - kontaktinfo finder du i boksen til højre på siden

 

KORT OM PROJEKTET 

I 1999 begyndte AXIS i samarbejde med den peruvianske NGO, CEPROMUP, et engelskundervisningsprojekt i slumkvarteret, Villa El Salvador i Perus hovedstade Lima. Danske praktikanter, udsendt gennem AXIS, har siden undervist områdets unge og voksne. Engelskkundskaber giver både øget selvværd og jobmuligheder i et land, hvor kun få taler engelsk. Det engelske sprog kan derfor være vejen frem for eleverne og en vej ud af fattigdom. 

I dag er projektet bæredygtigt og engelskskolen kører rundt ved hjælp af brugerbetaling. Der er dog stor konkurrence mellem engelskinstitutterne i Lima og omegn, så det kan være svært at tiltrække studerende. Engelsk er i de senere år blevet meget populært i Peru. Det giver den enkelte en fordel på jobmarkedet, og så er det desuden blevet et krav for at kunne få en universitetsgrad. Cepromup har et godt ry, hvor der lægges vægt på det gode forhold mellem eleverne og underviserne som en kontrast til andre steder i det peruvianske uddannelsessystem, hvor læreren er mere autoritær. Det kan dermed stadig ses, at skolen har en baggrund i den danske uddannelsestradition, eftersom de første engelsklærere på Cepromup er uddannet af Axis.  

Cepromup er en NGO og lægger derfor vægt på at unge med små midler skal kunne lære engelsk og prøver derfor at have så lave omkostninger som muligt. De danskere der fra tid til anden underviser på skolen fungerer som et trækplaster for mange af de studerende, da de på den måde kommer til at bruge deres engelske i ægte samtalesituationer, og fordi de i de danske undervisere møder nogle mennesker fra en anden del af verden. Der er dermed mulighed for kulturudveksling og grobund for globale venskaber.