SEKSUEL OG REPRODUKTIV SUNDHED I AYACUCHO OG LORETO 

Unge mødre må droppe uddannelse

Peru er præget af de tre klimazoner; kyst, højland og jungle, hvor der bor mange forskellige oprindelige folk med vidt forskellige traditioner og livsvilkår. Ayacucho og Loreto kæmper med et stort antal uønskede teenagegraviditeter, der ofte fører til, at unge mødre må droppe uddannelsen og ender i fattigdom.

Blandt myndigheder og lærere findes viljen til at oplyse de unge, men det kræver faglig og didaktisk viden at bryde med tabuerne om seksualitet. AXIS arbejder for, at unge kan modtage seksualundervisning, som adresserer de spørgsmål og problematikker, som de konfronteres med i hverdagen.

Seksualundervisning på dagsordenen

Vi har foretaget en undersøgelse om unges seksuelle adfærd og viden om sex, og hovedkonklusionerne er fremlagt på en konference i hver region. Lærere fra udvalgte skoler er i gang med at afprøve og give respons på det foreløbige udkast til det pædagogiske materiale. Derudover har projektkoordinatorerne i Ayacucho og Loreto arbejdet hårdt på at få sat seksualundervisningen på den politiske dagsorden.

PARTNEREN

Kallpa arbejder med udsatte børn og unges vilkår inden for sundhed, uddannelse og beskæftigelse. Deres styrke er den mangeårige erfaring med at udvikle pædagogiske læringsmidler og at involvere lokale civilsamfundsgrupper. Deres administrative hovedkontor ligger i Lima, og projekterne udføres af regionale koordinatorer med indgående kendskab til regionale kulturelle, strukturelle og politiske vilkår.