AXIS søger nye frivillige koordinatorer til projekt i Sierra Leone

Posted i Nyheder | 0

AXIS søger to frivillige projektkoordinatorer til vores udviklingsprojekt i Sierra Leone, som sammen med to andre projektkoordinatorer skal koordinere og styre projektet fra Danmark.

Projektet

Interventionen med fokus på SRHR og uddannelse startede i efteråret 2018, og det er derfor en enestående mulighed for at være med i de tidlige processer af et partnerskabsprojekt. Formålet er at styrke unges seksuelle og reproduktive rettigheder gennem kvalificeret undervisning i Sierra Leone.

Lige nu er vi i gang med et spændende og vigtigt partnerskab, hvor vi med en undersøgende tilgang og med partnerorganisationen CARL, er ved at afdække hvilken viden landet omkring seksualundervisning, og seksuelle rettigheder og reproduktiv sundhed (SRHR). Et vigtigt grundlag, der skal danne afsæt for fremtidige interventioner og få kvalificeret seksualundervisning på skoleskemaet.

I 2018 indgik AXIS et partnerskab med CARL (Community Action to Restore Lives) om SRHR på undervisningsområdet. I første omgang har samarbejdet handlet om at skabe indsigt i SRHR-konteksten, samt at få viden og erfaring om det pædagogiske arbejde med SRHR i Sierra Leone. Sideløbende er AXIS blevet en 3-årig programorganisation, og det har åbnet op for nye muligheder for, hvordan vi kan samarbejde med CARL om SRHR.

Din rolle

Som frivillig projektkoordinator tager du dig af den danske del af projektet og du fungerer som sparringspartner for vores partner CARL. Du skal i samarbejde med din projektgruppe koordinere monitorering af projektet og budget, planlægge udsendelse af danske medarbejdere, udarbejde afrapporteringer og evaluere projektet. Derudover koordinerer du baggrundsmøder i samarbejde med projektgruppen, hvor projektets udvikling diskuteres løbende, og har ansvaret for samarbejdet med vores sekretariat.

Du skal forvente at kunne deltage i møder en gang om ugen, og derudover være i kontakt med partner og din danske projektgruppe i mellemtiden. Samtidig bliver du en del af AXIS store koordinatorgruppe hvor der afholdes koordinatormøder og temamøder et par gange i kvartalet.

Kvalifikationer som vi vægter højt

Vi søger to koordinatorer, gerne én studerende og én nyuddannet, eller med et par års erfaring i kufferten. Derudover er du engageret og interesserer dig for og har erfaring med økonomistyring gerne inden for udviklingsbranchen. Du kan desuden anskue udviklingsarbejdet ud fra en kvantitativ vinkel. Du kan tage ejerskab og arbejde selvstændigt, og taler og skriver flydende engelsk. Det er en fordel, hvis du har kendskab til SRHR-området, og har arbejdet med udviklingsarbejde i en anden NGO.

Vi søger nogle koordinatorer, som kan tilføre yderligere stabilitet i gruppen, og som vil indgå i et forpligtende arbejde.

Du skal samtidig have mod på at lære nyt, lære fra dig, opsøge ny viden og deltage på kurser, så vi som gruppe bliver dygtigere til vores arbejde. Som nævnt skal du være indstillet på at indgå i et team, som sammen arbejder for at styrke projektet og partnerskabet i Sierra Leone, og som også har fokus på det gode og støttende gruppearbejde.

Vi tilbyder

Gennem arbejdet som koordinator vil du få yderligere kendskab til projektstyring og projektstyringsredskaber, du vil kunne deltage i kurser både i AXIS og i de forskellige NGO-netværk, som giver indblik i nye og spændende metoder inden for udviklingsarbejde. Du bliver en del af en spændende mindre dansk udviklingsorganisation med engagerede og professionelle ansatte og frivillige. Udfordringerne i projektet kommer i bølger – vores erfaringer siger os, at du derfor kommer til at skulle lægge omkring 3 timer ugentligt (omfatter både møder og hjemmearbejde), dog med meget stor variation.

For mere information om AXIS: www.axisngo.dk

Ansøgninger og CV modtages løbende på axis@axisngo.dk.

Vil du høre mere så ring til Niels Boe på tlf: 30113806.