AXIS søger frivillig koordinator til projekt i Bolivia

Posted i Nyheder | 0

Til vores udviklingsprojekt i Bolivia, med fokus på uddannelse af kvinder på landet, søger vi en frivillig projektkoordinator, som sammen med en mindre gruppe af medkoordinatorer skal koordinere og styre projektet fra Danmark.

Projektet

Vi er på nuværende tidspunkt i samarbejde med vores Bolivianske partner, CETM (Centro de Estudios y Trabajo de la Mujer), i gang med implementeringen af tredje fase af projektet ’Aprender Haciendo’, som startede i 2011 og fokuserer på styrkelse af fattige kvindelige quechua-bønders aktive deltagelse i opnåel­sen af fødevaresikkerhed samt køns- og etnisk ligestilling.

Livet på landet i Bolivia er præget af lav produk­tion, ensformig dyrkning og relaterede sundhedsproblemer. Selvom myndighederne har stadfæstet kvinders ligestilling, er kvinderne, grundet den udbredte machokultur i Bolivia, fortsat etnisk og socialt marginaliserede. Med udgangspunkt i erfaringerne fra de tidligere projektfaser har denne 1 1/2-årige projektfase fokus på at konsolidere projektet og sikre dets bæredygtighed. Således skal projektets målgruppe gennem fortalervirksomhed opnå økonomisk støtte fra kommunen samt opbygge kapacitet til at videreformidle Sacaba-modellen, der er blevet udviklet gennem projektet. Sacaba-modellen er en integreret uddannelsesmodel i bæredygtigt landbrug og personlig udvikling, der skal hjælpe kvinderne til et større og mere varieret udbytte af deres køkkenhaver, fri for kunstgødning, der ellers er blevet brugt i dyrkningen. Samtidig er en del af uddannelsen fokuseret på at styrke kvindernes selvværd, sammenhold, bevidsthed om rettigheder og evne til at gøre sig gældende såvel i familien, som overfor myndighederne.

Fra foråret 2018 vil der i koordinator-gruppen være fokus på at udvikle et nyt projekt i Bolivia i samarbejde med CETM. Dette projekt forventes at have fokus på kvinders seksuelle rettigheder, vold mod kvinder og unge. Da det kræver et stort arbejde at udvikle et nyt projekt og i forbindelse med dette ansøge om finansiering hos Civilsamfundspuljen CISU, forventes det at du har mulighed for at prioritere arbejdet i Axis højt i denne periode.

Din rolle

Som frivillig projektkoordinator tager du dig af den danske del af udvikling, monitorering og evaluering af projektet. Du fungerer som sparringspartner for vores samarbejdspartner i Syd, planlægger udsendelsen af danske medarbejdere samt evt. vejleder og forbereder praktikanter til projektet. Derudover har du ansvaret for samarbejdet med vores sekretariat.

Kvalifikationer og vilkår

Vi har brug for en engageret person, der taler og skriver spansk, har erfaring med udviklingsarbejde og projektstyring samt kendskab til Bolivia. Kendskab til et af projektets fokusområder er en fordel. Du skal være indstillet på at indgå i et team og til tider at kunne arbejde intensivt med ansøgning og rapportering.

Vi tilbyder

Via arbejdet som koordinator får du mulighed for at få fingrene helt ned i det projektbaserede udviklingsarbejde i Axis. Du vil få yderligere kendskab til projektstyring og projektstyringsredskaber, du vil kunne deltage i kurser både i Axis og i de forskellige NGO-netværk, som giver indblik i nye og spændende metoder indenfor udviklingsarbejde. Du bliver en del af en spændende mindre dansk udviklingsorganisation med engagerede og professionelle ansatte og frivillige.

Udfordringerne i projektet kommer i bølger – du skal derfor være indstillet på til tider at lægge op til ti timer ugentligt, mens der i andre perioder blot kan være behov for 2-3 timer.

For mere information om Axis: www.axisngo.dk. Vil du høre mere så ring til Nadjala på tlf: 28407047

Ansøgninger modtages senest d. 31 januar 2018.

Er du interesseret så send ansøgning og CV til nr@axisngo.dk