En verden med mindre ulighed


Udvikling gennem kvalitetsuddannelse

i Bolivia, Peru og Ghana

Hvorfor kvalitetsuddannelse?

Kvalitetsuddannelse er en forudsætning for bæredygtig og demokratisk udvikling. Gennem god uddannelse kan fattige og udsatte forbedre deres muligheder, kræve deres rettigheder og øge deres indflydelse i samfundet.
Derfor skal alle have adgang til uddannelse af høj kvalitet.

Mange børn er verden over de seneste år kommet i skole. Uddannelse er den bedste vej til at opnå lighed og retfærdighed, men det er ikke nok, at alle kommer i skole. Kvaliteten er afgørende. Vi ved, at der fortsat er stor ulighed i adgangen til uddannelse. Skolerne i slumkvartererne og i de fattige landdistrikter er underbemidlede, mangler kvalificerede lærere og har svært ved at fastholde eleverne. Det er med til at holde fattige, marginaliserede og oprindelige folk, særligt kvinder og piger, på bunden af samfundet.
Derfor er FN’s verdensmål nummer 4 om at sikre kvalitetsuddannelse til alle vigtig, hvis vi skal skabe reel udvikling.

Læs mere om vores arbejde her >

Om os


I næsten 30 år har AXIS arbejdet for, at kvinder, fattige og oprindelige folk har adgang til god uddannelse. AXIS har mange års erfaring fra det danske uddannelsessystem og har siden 1995 anvendt kvalitetsuddannelse til at bidrage til en mere bæredygtig og demokratisk verden.

Takket være 30 engagerede frivillige og otte lokale civilsamfundsorganisationer støtter vi i dag befolkninger i Vestafrika og Latinamerika i deres adgang til kvalitetsuddannelse, så de kan få mere medbestemmelse og større indflydelse på deres egen livssituation.